Šahisti Gorana iz Bibinja osvojili su drugo mjesto u 2. B ligi u Poreču, čime su se kvalificirali u 1. A ligu među 10 najboljih momčadi u Hrvatskoj! Velik je to rezultat za ovaj klub i "šlag na torti" u godini kad Šahovski klub "Goran" Bibinje slavi 50 godina djelovanja.

Bilo je vrlo napeto u zadnjem kolu jer su čak četiri ekipe bile u borbi za prve dvije pozicije koje vode u viši rang natjecanja. Prije posljednjeg kola Bibinjci su držali 3. mjesto s istim brojem meč bodova kao i HAŠK Mladost Zagreb na 2. poziciji, koja je u zadnjem kolu doživjela poraz od ŠK Svete Nedelje, pobjednika natjecanja. Goranovci su u napetom meču protiv četvrte ŠK Slobode iz Mihovljana odigrali neriješeno 3:3, što je bilo dovoljno za skok na drugo mjesto.

U redovima Gorana još jednom sjajan bio je Saša Režan, koji je u većini važnih mečeva vukao ekipu ka bitnim bodovima. Saša je iz 8 partija ostvario čak 6 bodova (4 pobjede i 4 remija) te završio ligu bez ijednog poraza. On i Medvegy donijeli su bitne pobjede u posljednjem kolu te uveli Bibinje u prvu ligu.