Završeno je 10. prvenstvo jadranskih otoka održano u Pagu, 08.10.2022. godine u organizaciji Stolnoteniskog kluba Pag. Nastupilo je 128 natjecatelja sa sedam hrvatskih otoka: Korčula, Brač, Zlarin, Pag, Rab, Krk, Lošinj, u osamnaest kategorija od najmlađih početnika do najstarijih veterana 60+.

10. jubilarno Prvenstvo, okupilo je i veliki broj uzvanika, među kojima su bili izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić, načelnik Općine Malinska Robert Anton Kraljić, predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, direktor HSTS-a Renato Čengić... U uvodnom govoru Jovanović, je iskazao zadovoljstvo mnoštvom okupljenih stolnotenisača i stolnotenisačica pogotovo djece osnovnoškolskog obrazovanja. Predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš naglasio je da je ovoliki broj sudionika na 10. Prvenstvu jadranskih otoka u stolnom tenisu, rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj stolnog tenisa na otocima, te je čestitao Stolnoteniskom klubu Pag na sjajnoj organizaciji. Direktor HSTS-a Renato Čengić, naglasio je potrebu za razvojem stolnog tenisa na hrvatskim otocima, te obećao potporu pri ovakvim projektima poput Prvenstva jadranskih otoka.

Sve prisutne u dvorani, natjecatelje, trenere, gledatelje sa cijelog otoka Paga, blagoslovio je Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar. Na kraju je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić naglasio da je upravo Renato Čengić inicijator Prvenstava jadranskih otoka i to još 2010. godine. Obećao je svoju podršku stolnom tenisu na otocima, a pogotovo Stolnoteniskom klubu Pag, a kao čin otvorenja Renato Čengić i Ante Fabijanić razmjenili su nekoliko revijalnih poena na plavom stolnoteniskom stolu.

U cjelodnevnom natjecanju moglo se je uživati u pregršt kvalitetnih mečeva, počevši od najmlađih početnika do veterana iznad šezdeset godina. Bilo je tu suza, smijeha, zabave, odigravanja revijalnih mečeva (Pag- Zlarin odigravaju meč prijateljstva već petu godinu, izvan redovnog natjecanja). S obzirom na veliki broj prijavljenih natjecatelja, 10. Prvenstvo jadranskih otoka se je produžilo do večernjih sati, ali nitko nije pokazivao znakove umora. Prvenstvo je završeno odigravanjem prijavljenih devetnaest parova, miješanih po dobi, spolu, otoku.
Vrhunac Prvenstva je bila svečana dodjela odličja pobjednicima, u Hotelu Belveder u Pagu, gdje je domaćin i smjestio sve sudionike natjecanja.