Bivši nogometaš Zadra Jakov Surać kažnjen je s godinu dana zabrane igranja te 500 kuna zbog incidenta na utakmici u kojoj je nastupio kao igrač veterana Sabunjara iz Privlake.

Surać je u 56. minuti isključen zbog psovanja i prijetnji upućenih sucu Stipi Vujeviću. Nakon utakmice ponovno je počeo s vrijeđanjem te ga je, prema iskazu suca i delegata utakmice, pokušao fizički napasti, u čemu su ga spriječili suigrači.

- NK Sabunjar (Privlaka) - igrač Jakov Surać, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 500 kuna i zabranom igranja 12 (dvanaest) mjeseci (čl. 53. st. 1.c, čl. 58. i 59. DP-a, nesportsko ponašanje prema sucima utakmice, fizički napad na službenu osobu utakmice i prijetnja službenim osobama utakmice) radi fizičkog napada i pokušaja nanošenja tjelesnih ozljeda te pljuvanja glavnog suca utakmice nakon same utakmice na kojoj je isti isključen zbog psovanja i prijetnje glavnom sucu na utakmici 5. kola Lige veterana 22/23: NK Sabunjar - NK Škabrnja 91, odigranoj dana 19. rujna 2022. godine, navodi se u odluci disciplinskog suca.

Na visinu kazne utjecala je činjenica da je Surać ponovio ovo djelo nakon što je prije pet godine, 29. listopada 2017. godine, u 6. kolu 2. ŽNL seniora na utakmici NŠK Vrčevo (G) - NK Murvica (M), isključen radi naguravanja i vrijeđanja istog suca.

- Kazna zabrane igranja teče od dana priopćenja odluke klubu, a novčanu kaznu je sukladno čl. 15. DP-a potrebno platiti u roku 15 dana od dana konačnosti odluke na račun Nogometnog saveza Zadarske županije, stoji u obrazloženju.

Inače, Jakovu Suraću se sudi i zbog fizičkog napada na novinara Hrvoja Bajla. Nakon što je u prvom postupku pravomoćno osuđen na deset mjeseci bezuvjetnog zatvora, Surać je u žalbenom postupku novim vještačenjem uspio dokazati da Bajlo nije teško ozlijeđen pa je u tijeku ponovljeni postupak. Sljedeća rasprava na Općinskom sudu u Zadru zakazana je za 7. studenog 2022. godine.