U organizaciji JK Uskok u subotu 22. listopada održat će se tradicionalna regata Zadarskim kanalom pod nazivom „Zadarska koka". Prva „Zadarska koka" startala je 22. listopada 2005. godine, a naziv je dobila po trgovačkom jedrenjaku Chocha koji je u davna vremena plovio Jadranom.

Ideja regate je, ističe dopredsjednik JK Uskok Robert Sandalić, promovirati jedrenje te su na nju pozvani svi koji imaju brod s jedrima, ili kako bi dodao predsjednik organizacijskog odbora Petar Cupać, oni koji imaju makar "lancun na brodu".

- S prijavama krećemo u petak u 17 sati, a start je sa zadarske rive u 11 sati. Neki će regatu shvatiti ozbiljno, neki kao rekreaciju. I jedno i drugo je dobro, ideja je da svi koji imaju jedra izađu na more i uveličaju kraj sezone. Nadam se da ćemo oboriti rekord iz 2019. godine od 113 brodova, kaže Sandalić.

Nakon regate slijedi zabava u prostorijama kluba, uz nastup DJ Domagoja i Ljetnog kina te toplim obrokom za sve sudionike.

- Za kraj sezone želimo pokazati da je Zadar grad jedrenja te more od Punte Bajlo do Puntamike ispuniti jedrima. Svi su dobrodošli, poručuje Cupać.