Slobodan Miolović, prvi čovjek AK Alojzije Stepinac i Atletskog saveza Zadarske županije na nedavnoj je Izbornoj skupštini Hrvatskog atletskog saveza ponovno izabran za člana Izvršnog odbora krovne organizacije hrvatske atletike.

Istom je prigodom treći mandat na čelu HAS-a dobio Ivan Veštić. Miolovićev izbor pokazatelj je dobrog rada Saveza koji organizacijom brojnih natjecanja i utrka radi na popularizaciji ovog sporta, ističu iz Saveza.

Jedna od njih je i utrka Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara koju Atletski savez Zadarske županije organizira u suradnji s AK Sv Ante Poličnik, Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Škabrnja i Općinom Škabrnja.

Ove godine utrka će doživjeti svoje šesto izdanje, a održat će se u subotu 12. studenoga u Škabrnji s početkom u 11 sati. Utrka je duga 5 km, a start i cilj su kod spomenika dr. Franje Tuđmana.

Glavnoj utrci će prethoditi dječje i to za predškolce i djecu osnovnoškolskog uzrasta te posjet mjestu masovne grobnice u kojem će sudionici odati počast mještanima Škabrnje koji su stradali u Domovinskom ratu.

Organizatori utrke, čiji je direktor general Mladen Mikolčević, su osigurali prijevoz autobusom za sve natjecatelje koji na utrku dolaze iz Zadra. Polazak je ispred OTP banke u blizini SC Višnjik u 9:30 sati.

„Pozivamo sudionike i njihovu pratnju da ponesu lampione. Cilj je utrke dvojak. Želja nam je naučiti mlade da cijene slobodu za koje su pale nedužne ljudske žrtve i da se u toj slobodi ravnopravno i bezbrižno natječu, stječu prijateljstva, sportska i životna iskustva", rekao je Slobodan Miolović koji je ujedno poželio dobrodošlicu svim trkačima koji u Škabrnju i Zadarsku županiju stižu iz ostalih krajeva Hrvatske.