Kako u jutarnjim tako i u poslijepodnevnim terminima svoje treninge svakog dana na zadarskom bazenu odrađuju članovi Kluba skokova u vodu Zadar 2011 o čemu je prilog napravljen na HRT-u.

Sve to prate i usavršavaju mladi skakači i skakačice pod budnim okom trenera Šime Perića i Julije Likhachove.

U jeku ratnog vihora u Ukrajini u onom prvom valu od 55 Ukrajinaca koji su stigli u Zadar, klubu se priključila još u ožujku Julija Likhachova, trenerica i FINA sudac čiji se glas u svijetu ovog sporta itekako se cijeni.

Ukupno je u Zadru još uvijek na bazenu 24 ukrajinskih skakača. Među njima su i Anna Arnautova i Nika Shurda aktualne europske juniorske prvakinje. Shurda je nastupila nedavno za KSV Zadar 2011 na državnom prvenstvu gdje je postala seniorska prvakinja Hrvatske s daske od 1 metra a zlato je osvojila i u sinkro skokovima s daske od 3 metra zajedno s Lorom Magaš.

Perić ističe da mu je posebna čast i užitak što ima priliku surađivati s jednom takvom trenericom kao što je Likhachova.

- Julija je trebala postati izbornicom juniorske reprezentacije Ukrajine, međutim, taman je tada počeo rat. Podatak da je njihova reprezentacija na zadnjem svjetskom prvenstvu proglašena najboljom sve govori o koliko kvalitetnoj trenerici i osobi se radi. Prepuna je iskustva, odlično surađujemo i stvarno je pravo bogatstvo imati priliku od takve trenerice svakog dana naučiti nešto novo. Često je tu u Illya Kvasha, riječ je o čovjeku koji je osvajač brončane medalje 2008. u Pekingu, peterostruki europski prvak te dvostruki svjetski viceprvak i jedan je od najcjenjenijih ukrajinskih sportaša.

Kako nam je rekao predsjednik kluba Marko Nevešćanin, Julija već jako dobro priča i hrvatski jezik.

- Svakodnevno ga uči, odlično se već sada sporazumijevamo. Dugoročno se vidi u Zadru i nama je drago radi toga.

A ono što vrlo skoro očekuje prvu „violinu" kluba Mateja Nevešćanina je nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu.

- Jako sam motiviran, odlično treniramo i jedva čekam nastupiti u strašnoj konkurenciji u Kanadi. Vjerujem da ću biti na visini zadatka i dat ću sve od sebe za novi veliki rezultat.

Matej je ove godine dobitnik državne nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora "Dražen Petrović" u kategoriji Sportaš - Najveća Nada Hrvatskog Sporta" koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima za postignute izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u skokovima u vodu koje je održano u Ukrajini (Kijev) 2021 godine osvojio je brončanu medalju s daske od 1 metra dok je kao mlađi junior s daske od 3 metra iste godine bio brončani na Europskom prvenstvu u Rijeci. Ove, 2022. godine je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu u sinkro skokovima s Davidom Ledinskim bio treći s daske od 3 metra