Sve je spremno za malonogometni spektakl pod nazivom Futsal Winter Fest, koji će se održati od 26. prosinca do 8. siječnja na Višnjiku.

- Ovo je prvi turnir pod nazivom Futsal Winter Fest, a organizirat će ga Sportska udruga Kontrol Biro, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i u suradnji sa Sportskim centrom Višnjik - rekao je u uvodu Dino Kevrić, član organizacijskoga tima.

Prema informaciji Frane Volpija Kobala do sada se za turnir prijavilo 55 momčadi iz Zadarske, Šibenko - kninske i Splitsko - dalmatinske županije.

- Prijave ćemo zaključiti 22. prosinca 2022. i tad će biti i ždrijeb parova prvoga kola. Igrat će četiri igrača i vratar, a prije četvrtfinalnih utakmica bit će zaključeni popisi igrača. Prva će utakmica biti 26. prosinca u 16 sati, zadnji dan turnir bit će 8. siječnja 2023., kazao je Frane Volpi Kobal, također član organizacijskoga tima.

Kako je najavio Vice Genda, također član organizacijskoga tima, zadnjega dana događanja bit će održan humanitarni turnir pod nazivom Četiri kantuna.

- Sudjelovat će četiri momčadi, a cijena ulaznice bit će 15 kuna. Prihod će biti namijenjen u humanitarne svrhe za liječenje djevojčice Lee Kajtazi. Očekujemo izvrstan odaziv gledatelja jer se turnir održava u Dvorani Krešimira Ćosića, u izvrsnim uvjetima, istanuo je Vice Genda.

Na koncu, novinarima se obratio i Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

- Uprava ŠC-a Višnjik i svi zaposleni raduju se što je oživotvorena ideja ovakvoga projekta. Izražavam vjeru da će turnir postati tradicionalan. ŠC Višnjik već je bio domaćin mnoštva domaćih i međunarodnih velikih natjecanja i događanja, a u to se izvrsno uklopio i futsal. Termin za turnir ovakve naravi veoma je dobar, a organizatoru će ŠC Višnjik dati punu potporu, kazao je Denis Karlović.

Dino Kevrić zaključio je susret s novinarima riječima zahvale svima koji su pomogli ili će pomoći organizaciju i provedbu turnira u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.