Šime Fantela koji je prvu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora dobio sa 13 godina i ta snimaka se svake godina vrti na početku Dana Hrvatskog sporta, jučer je bratom Mihovilom dobio nagradu HOO za brončanu medalju koju su na Svjetskom prvenstvu klase 49er osvojili u Kanadi.

Braća Fantela sa svjetskom broncom nagrađeni su kategoriji najuspješnijih štafeta, parova i posada s veslačkim europski prvaci Martin i Valent Sinković.
U ime zadarskog jedriličarskog dvojca Šime Fantela je kao idući cilj najavio Olimpijske igre u Parizu za koje će dogodine trebati osvojiti vizu. Jedrit će u Marseillu koji je najbolje mjesto za jedrenje u Francuskoj, kazao je Šime Fantela koji je nagradu krovne sportske organizacije dobio i za olimpijsko zlato kojeg je 2016. godine u Riju osvojio s Igorom Marenićem. Na pitanje kakvo odličje, Šime je vješto izbjegao odgovor.

Osim na svoje sinove, Edo Fantela izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza sinoć je bio ponosan je brončani jedriličar sa SP-a u klasi ILCA 7 (nekadašnji Laser) Filip Jurišić izabrana za najboljeg sportaša. Nažalost, prema novim kriterijima HOO i on je tu nagradu za bolji rezultat trebao podijeliti s europskim prvakom u bacanju kugle Filipom Mihaljevićem.

Dodijela je održana u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb.

Prvi put otkad je HOO-ova izbora, sve glavne izborne kategorije imale su po dva ili više laureata, a od ove godine uvedena je i kategorija za najuspješnije pojedince i momčad/ekipu u neolimpijskim sportovima i(li) neolimpijskim disciplinama unutar olimpijskih sportova.

HOO-ovo priznanje za sportski pothvat godine dobili su umirovljeni hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruickshank za pothvat Veslom preko Atlantika.