U hotelu A`mare u Zadru, dana 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana, održan je 7. tradicionalni pozivni šahovski memorijal Dine Morović, u organizaciji Šahovskog kluba Zadar, te pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

Na Memorijalu je sudjelovalo šest ekipa: ŠK Goran - Bibinje, ŠK Brda - Split, ŠK Šibenik, ŠK Primošten, te ŠK Zadar 1 i 2. Turnir je odigran po FIDE pravilima brzopoteznog šaha, tempo 3+2, po ekipnom Berger sistemu u 23. kola, na kojem je sudjelovalo ukupno 24 igrača.

Najuspješniji klub i ekipni pobjednik turnira je ŠK Brda iz Splita, dok su najuspješniji pojedinci IM Saša Režan (1. mjesto), FM Ivan Jakić (2. mjesto) i Ante Tomaš (3. mjesto). Ostali nagrađeni su Srećko Truta (najbolji veteran), Josip Birkić (najbolji junior), te Šimun Mrkić (najbolji kadet). Sudac turnira bio je Zlatko Šimunović, dok je Mario Petani, predsjednik kluba, održao uvodnu riječ i otvorio turnir.

Po održanom memorijalu i dodjeli pehara i medalja druženje šahista nastavljeno je u restoranu hotela A`mare.

- Zahvaljujemo se Zadarskoj županiji na financijskoj potpori 7. memorijala Dine Morović, te gosp. Anthonyju Ninčeviću, na gostoprimstvu u reprezentativnom prostoru restorana hotela A mare, koji se pokazao kao izvrstan multifunkcionalni prostor za evente na najvišoj razini, ističu iz Šahovskog kluba Zadar.

U tjednu između Božića i Nove godine u prostorijama ŠK Zadar održava se i mali klupski kadetski memorijal Dine Morović, uz potporu Turističke zajednice Grada Zadra, s nadom da će i kadetski memorijal postati tradicionalni turnir (pozivni ili otvorenog tipa) u idućim godinama, uz veći broj sudionika.

- U vezi nedavne tužne vijesti da je u 65. godini preminuo Neven Troskot, sudac Općinskog suda u Zadru te dugogodišnji član kluba i veliki zaljubljenik u ovu plemenitu igru, ovim putem javno izražavaju sućut obitelji i bližnjima, poručuju iz kluba.