Krajem prošle godine, slijedom odluke Gradskoga vijeća i usvojenoga rebalansa proračuna, uplaćena je prva rata ugovorene obveze za bazensku školjku dimenzija 36 x 25 metara koja će (školjka) činiti dio budućega podkompleksa otvorenoga plivališta u Sportskom centru Višnjik, pohvalilli su se u objavi iz te ustanove.

- Nakon sadržajnih razgovora i pregovora, te postignutoga dogovora između Grada Zadra i SC-a Višnjik s jedne i Hrvatskoga vaterpolskoga saveza s druge strane, te potpisanoga ugovora, obavljena je prva uplata, dok će druga uplata biti u sljedećem razdoblju. To je prvi dio cijeloga projekta - kaže Denis Karlović, direktor SC Višnjik.

Bazenska školjka o kojoj je riječ bila je postavljena u Splitu, u dvorani Spaladium, za potrebe nedavnoga vaterpolskoga EP-a (Hrvatska je bila prvak!), a kako Grad Split nije imao interesa ili nije našao način da tu školjku i zadrži, pojavila se ideja njezina postavljanja u Zadru.

- Razgovori su bili konstruktivni, a Hrvatski vaterpolski savez, s kojim SC Višnjik ima nadasve uspješan partnerski odnos već niz godina, učinio je sa svoje strane maksimum da se nađe najbolje moguće rješenje. Grad Zadar također je u dobroj vjeri sudjelovao u svemu i projekt se počeo ostvarivati, rekao je Denis Karlović.

SC Višnjik u prethodnom je razdoblju pripremao i ishodio onu dokumentaciju koja će u danom trenutku omogućiti podizanje podkompleksa otvorenih bazena koji će sa zatvorenim bazenskim plivalištem činiti veliki kompleks vodenih sportova.

- Valja istaknuti da će ta bazenska školjka biti prilagođena i za skokove u vodu, a uz nju će biti instalirana i suvremena oprema. Objekt kao takav omogućit će brojnim sportašima i sportskim rekreativcima, kao i onim sugrađanima koji imaju program zdravstvenoga plivanja, da se intenzivno bave svojim aktivnostima. U cjelini, profitirat će svi građani, a svakako je dobro iznijeti i podatak da bi ovakav ili sličan projekt, da nije postignut već spomenuti dogovor i potpisan ugovor, stajao znatno više jer na tržištu sad takva bazenska školjka s opremom stoji oko nešto manje od tri milijuna eura.

Nastavak realizacije ugovora između SC-a Višnjik i Grada Zadra, te Hrvatskoga vaterpolskoga saveza predmnijeva od proizvođača zaprimanje potrebne dokumentacije kao podloge za radove koji će prethoditi njezinu postavljanju.