Sportska dvorana u Mocirama od subote je ponovno otvorena za korisnike. Prošlog tjedna odrađen je najveći dio na privremenoj sanaciji objekta, zatvorenog nakon što je u nevremenu voda počela prodirati u dvoranu. Također je sanirana i šteta nastala zbog zapaljenja radnog stroja u unutrašnjosti objekta, zbog čega je prostor trebalo očistiti od čađe.

- Najveći dio posla je odrađen, što znači da je krov zakrpan, parket poravnat, zidovi prebojani, osigurane elektroinstalacije, dakle sve ono zbog čega je dvorana zatvorena. Zbog lošeg vremena izvođač radova nije uspio dovršiti radove na aneksu dvorane, no to ne utječe na funkcionalnost ostatka objekta. Palo je nekoliko kiša, voda se nije nigdje pojavila pa smo korisnicima opet omogućili njezino korištenje, kaže v.d. ravnatelja Zadarski sport Luka Peranić.

Rukometaši su prošlog tjedna odradili nekoliko probnih treninga, a s obzirom da je sve prošlo u redu omogućen je dolazak i drugima. Peranić, koji će ustanovu voditi do izbora novog ravnatelja, nada se kako uskoro neće biti situacija u kojima bi došlo do novih prodora vode, iako je jasno da ovi popravci nisu dugotrajno rješenje, već doslovno i preneseno - zakrpa postojećeg stanja.

O pravoj obnovi dvorane izlišno je i pričati, jer je i amandman gradonačelnika Branka Dukića o 200.000 eura za radove ostao blokiran u opozvanom proračunu za 2023. godinu. Pitanje je hoće li, s obzirom na starost objekta i potrebne radove, to biti dovoljno kada jednom novac ponovno bude dostupan.