Govoreći o teškom stanju u klubu, direktor KK Zadar David Gunjević u jednom trenutku je spomenuo kako je sve palo na njegova leđa, pa i to da zbog neisplate plaća s Lukom Božićem, njegovim ocem i agentom svakodnevno obavlja razgovore.

- To je posao koji ja radim, nažalost, iako postoji osoba u klubu koja je zadužena za te stvari, posijao je sjeme sumnje Gunjević.

I onda nakon novinarskog pitanja potvrdio tko bi trebao razgovarati s igračima i agentima.

- Denis Pleslić.

Sportski direktor je, recimo i to, medijima prekjučer preko klupske službe, „ničim izazvan", poslao priopćenje u kojem piše kako je sportski rezultat iznad očekivanja, a potrebno je riješiti financijske probleme. Zatim je na iste adrese stiglo anonimno pismo zadarskog navijača, koji Gunjevića poziva na odgovornost. Dio medija prenio je priopćenja, a čini se da je baš to „isprovociralo" direktora da se izravno obrati novinarima.

Dakle, o Plesliću: zašto on nije razgovarao s Božićem, ocem i agentom?

- Ne znam. Neke stvari statutom su krivo postavljene. Mislim da je ovaj grad dovoljno mali da znamo da tamo gdje je Danijel Jusup trener, sportski direktor nije potreban. Nedopustivo je da priopćenja kluba idu u medije a da ja to ne znam. Osjećao sam se prozvanim i potrebnim reagirati.

Treba reći i to da je Pleslić na mjestu direktora bio velika želja Enija Meštrovića, koji je jedno vrijeme bio u Nadzornom odboru kluba.

O prozivci anonimnog navijača:

- Drago mi je što me je podsjetio tko sam i što sam obećao i da u niti jednom momentu ne skrenem s kursa. Ići će se u radikalno rezanje ugovora i rasterećenje, ja kao osoba koja zastupa klub tako moram reagirati. Svakog mjeseca imamo trošak od oko 80.000 eura bruto za igrače i radnu zajednicu. Ukupni iznos neto plaća prve momčadi je 420.000 eura. Najveći izazov nam je očuvati račun likvidnim, stalno se događaju neke blokade, izdajemo zadužnice, sve je to dugoročno neodrživo. Ovo je situacija koja nadilazi KK Zadar, vjerujem da će nam Grad dati ruku, rekao je Gunjević.