Medijima je iza 14 sati poslano najavljeno priopćenje iz KK Zadra gdje je jučer u 17 sati sazvan sastanak "nadzornika" i uprave s predstavnicima klubova vijećnika među kojima nije bilo nikoga iz SDP-a.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

"Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar jučer je održao sastanak s predstavnicima Gradskog vijeća Grada Zadra. Sastanku su se odazvali g. Bruno Milin, g. Enio Meštrović te g. Ante Rubeša, a prisutan je bio i pročelnik Ante Čurković iz ureda Gradonačelnika te direktor KK Zadar, David Gunjević.

Glavna tema sastanka je bila trenutno financijsko stanje koje su kroz prezentaciju približili predsjednik i potpredsjednik Nadzornog odbora  Dino Martinović i  Dario Kljajić, zatim potrebni koraci za rješavanje trenutnog akutnog problema (ne)solventnosti te prijedlozi vizije i poslovne strategije Kluba uz održivi poslovni model u narednih 5 godina.

Vijećnici su izrazili podršku najavljenim novim sponzorskim ugovorima koji će pripomoći u svladavanju financijskih izazova koje klub trenutno prolazi, ali isto tako dio Vijećnika je izrazio zabrinutost za najavu smanjenje dijela radne zajednice u vidu mjera koje je Direktor poduzeo za optimizacijom poslovanja uzrokovanih trenutnom financijskom situacijom.

Vijećnici su pozdravili prezentaciju dva različita petogodišnja poslovna modela koji pružaju nadu da Klub može stabilno poslovati te ispunjavati svoje obveze prema vjerovnicima u narednom razdoblju".

Podršku za jedan od prezentiranih poslovnih modela ,KK Zadar će tražiti i službeno pred Gradskim Vijećem čim se za to osigura mogućnost nakon potvrde gradskog proračuna za 2023. godinu, navodi se u priopćenju u kojem se ne spominju otkazi, o kojima je bilo riječi na tom sastanku za kojeg su znali iz Tornada.