Na adresu Košarkaškog Kluba Zadar stigla je kazna AdmiralBet ABA lige zbog ponašanja navijača na utakmici 19. kola između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet, koja se odigrala 12. veljače u dvorani Krešimira Ćosića.

Prema odluci disciplinskog suca, KK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 6.000 eura. U odluci se navodi kako je Klub kažnjen radi dva propusta u organizaciji. Prvi je da su navijači za vrijeme utakmice vrijeđali suce i protivnički klub KK Crvena zvezda Meridianbet, dok u drugom propustu navode da su za vrijeme utakmice na teren ubačeni tvrdi predmeti, kovanica i upaljač.

- Podsjetimo kako KK Zadar nije potpun ako nema navijača na tribinama, kako na domaćem terenu, tako i na gostujućim utakmicama. Iznova pozivamo na fer i sportsko navijanje, bez vrijeđanja suparničkih igrača na rasnoj, nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Također molimo sve navijače da ne ubacuju predmete na parket i tako pomognu Klubu kako bi se ovakve kazne u budućnosti izbjegle. Neka vaše navijanje bude uzor mlađim generacijama, poručuju iz kluba.