Brdsko biciklistički klub Pakoštane (BBK Pakoštane) iz Pakoštana već tradicionalno svake godine 1. svibnja organizira Mountain bike (MTB) maraton Vransko jezero i jedno od kola XC Zimske lige Dalmacije. Osim što članovi BBK Pakoštane sudjeluju na utrkama XC Zimske lige Dalmacije, utrkama Kupa te državnim utrkama na kojima ostvaruju iznimne rezultate, ove sezone pojačali su aktivnosti u brdskom biciklizmu.

- Ove godine zadali smo si velike ciljeve, koje se nadamo da ćemo uspješno i ostvariti. Na svakoj utrci prema procjenama moglo bi sudjelovati od 100 do 200 sudionika s područja Republike Hrvatske ponajviše iz Dalmacije ali i međunarodnih predstavnika. Posebno nas veseli što će sudjelovati i veliki broj djece koji su budućnost brdskog biciklizma i biciklizma kao sporta općenito, naglasili su iz BBK Pakoštane.

Uz standardno kolo XC Zimske lige Dalmacije koje će ove godine ujedno biti i Veliko finale sezone 2022-2023. godine, BBK Pakoštane organizira i Enduro Stage race „Mali Bak" u Vrani. Uz nezamjenjivi MTB Maraton Vransko jezero kao suorganizatori pomoći će sportskim prijateljima iz Udruge Crni Krug - Sv. Filip-Jakov u njihovom prvom organiziranom bike eventu MTB „Gradina Trails".

Raspored utrka:

Enduro Stage race „Mali Bak"- Vrana - 19. 3. 2023.

Veliko finale XC Zimske lige Dalmacije XCP Black Mountain- 26. 3.2023.

XCP „Gradina Trails" u suradnji sa S.U."Crni krug" i TZO Sv. Filip i Jakov - 23. 4. 2023.

MTB maraton Vransko jezero - 1. 5.2023.

Važno je naglasiti kako na pripremama staza za sve utrke, organizaciji i provedbi sudjeluju članovi BBK Pakoštane, ali i mještani Općine Pakoštane i okolnih Općina.

Sve informacije o utrkama, ali i prijavama možete pronaći na Facebook i Instagram profilima BBK Pakoštane ili na web stranici.