U Zadarskoj županiji od 11. do 16. travnja održat će se prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić. U suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom, Hrvatskim nogometnim klubom Zadar te Općinama Poličnik i Polača, turnir će se u šest dana igrati na tri lokacije, a nastupit će ukupno 12 momčadi uzrasta do 18 godina iz Hrvatske, Ukrajine, Mađarske, Austrije i Bosne i Hercegovine.

- Ideja o turniru krenula je na obilježavanju 14. obljetnice pogibije Hrvoja Ćustića, nogometaša Zadra, bivšeg mladog reprezentativca, koja je zavila u crno njegovu obitelj, cijeli Zadar i Zadarsku županiju. Dao Bog da se takvo nešto ne ponovi. U neformalnom susretu predsjednik HNS-a Marijan Kustić složio se s tom inicijativom te smo tako došli do njegove realizacije, rekao je na konferenciji za medije predsjednik županijskog nogometnog saveza Darko Banić.

Ove godine turnir će se igrati na terenima u Polači i Poličniku, a otvaranje i završnica igrat će se na igralištu na Stanovima. Prvu utakmicu u utorak u 17 sati odigrat će mladi nogometaši HNK Zadar i HNK Hajduk, čiji je dres Ćustić također nosio.

- Drago mi je da je došlo do organizacije turnira, trebalo je doći i prije. HNS ima izvrsne odnose sa Zadrom i zadarskim savezom, dat ćemo podršku i pomoći da se ovakve stvari više nikada ne dogode, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, koji je na Višnjik stigao s tehničkim direktorom saveza Stipom Pletikosom.
Zadarski gradonačelnik Branko Dukić rekao je da Grad radi na tome da se riješi problem infrastrukture gradnjom kompleksa na Barutani, u kojemu bi bio i nogometni teren. Idejni nacrt već postoji, a u suradnji s HNS-om pokušat će se realizirati u skorom vremenu.

- Hrvoje je jedina ljudska žrtva neadekvatnih uvjeta u hrvatskom nogometu. Moja je želja da što prije krenemo s realizacijom nogometnog stadiona i kampa koji će nositi njegovo ime. Toliko mu dugujemo, zaključila je predsjednika HNK Zadar Iva Bokanović.