Šime i Mihovil Fantela završili su prvu regatu sezone kao pobjednici srebrene skupine klase 49er. Utješna je to nagrada za zadarske jedriličare koje je puknuće škote dovelo do toga da se nisu plasirali u zlatnu skupinu unatoč odličnom jedrenju kojeg su pokazali u Palma de Mallorci.

To je najveća regata olimpijskih klasa s kojom se počinje oštriti forma za najvažnija natjecanja kao što su Svjetsko ili Europsko prvenstvo, a osobito u sezoni kada se jedri za prvu podjelu mjesta na Olimpijskim igrama. Nije čudo da su zlatni zadarski olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić samo jednom osvojili Trofeo princese Sofie u klasi 470.

Igor Marenić je na ovoj regati sudjelovao kao trener švedske posade klase 470 koja je posljednih par godina postala mješovita.

Nakon Palme i kratkog odmora u Zadru, braća Fantela sudjelovat će na svima omiljenoj regati olimpijskih klasa u francuskom Hyeresu. Tamo se vraćaju nakon pune tri godine: dvije godine korone koja ih je 2020. godine praktički potjerala iz Palme dok je lani Šime ozlijeđen uoči Medal racea na otvaranju sezone.

Posada JK Uskoka, sestre Marija Anđela i Mihaela Zjena de Micheli Vitturi u svojoj klasi 49erFX također su završile natjecanje u Palma de Mallorci. Jučer su imale uzbudljiv dan na regatnom polju i na kraju su zauzele 54. mjesto.