Ove je subote na olimpijskom bazenu Kantrida u Rijeci održano državno natjecanje na 5000 metara u daljinskom plivanju na kojem je plivačica Tia Batinić, predstavnica nedavno osnovanog KDP-a Silba, osvojila dvije srebrne medalje u kategorijama mlađe juniorke i juniorke.

Klub daljinskog plivanja Silba najmlađi je od tri kluba koji Grad Zadar i Zadarsku županiju predstavljaju na utrkama daljinskog plivanja. Osnovan je u prosincu 2021. godine, a već na prvoj ovogodišnjoj utrci na Silbu dolaze dvije srebrne medalje koje je osvojila mlada plivačica Tia Batinić. Vrijeme koje je isplivala bilo je 1:08:14, što je osim dvije srebrne medalje donijelo i četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Inače, na Silbi se svake godine u rujnu održava plivački maraton Toreta Open Water u sklopu kojeg se održava i posljednja utrka veteranskog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. Svake godine plivački event posjećuju brojni plivači iz cijele Hrvatske. Na Silbu često dolaze s obiteljima, pa prije i poslije utrke uživaju u ljepotama otoka koje u rujnu posebno dolaze do izražaja.

Klub daljinskog plivanja Silba broji 20-ak članova, od kojih je za plivačku sezonu 2023. u Hrvatski savez daljinskog plivanja službeno registrirano četiri plivačice i plivača, a očekuje se da će taj broj rasti.

- Uspjeh na državnom prvenstvu u Rijeci među klubovima je napravio pravu pomutnju jer nitko dosad nije znao za KDP Silba, no rezultati pokazuju da će se za njega još itekako čuti, poručuju iz kluba.

Klub daljinskog plivanja Silba možete pratiti putem Facebook stranice.