Na zagrebačkom velesajmu od 26. do 28. svibnja održalo se Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete, na kojemu je nastupio i zadarski boksački klub Ares.

Predstavljalo ih je devetero boksača: Mihael Baričević, Mihovil Čulina, Ivano Tur, Nikola Matić, Karlo Kačanić, Toma Kačanić, Šime Baradić, Petar Pavlović i Vito Begonja.

Vice prvaci Hrvatske su Ivano Tur u kategoriji 40 kilograma (mlađi kadet) i Mihovil Čulina u kategoriji 40 kilograma (kadet), dok su kadeti Mihael Baričević i Nikola Matić osvojili brončana odličja u kategorijama do 66 kilograma. Bili su pod vodstvom trenera Nikole Marketina i Vedrana Bajla.

- Ponosni smo na naše najmlađe boksače, jer su to mahom početnici u natjecateljskom boksu te se već u njihovim prvim mečevima vidi ogroman potencijal i budućnost. Pred njih ne stavljamo očekivanja već da kroz zabavu i zajedništvo stasaju u boksače. Ove godine izašli smo s 19 boksača na sva prvenstva Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama te osvojili ukupno deset medalja i to jedno zlato i pehar, pet srebrnih i četiri brončane medalje. - izjavili su ponosno iz kluba.