U utorak, 30. svibnja, održava se 62. utrka „62 VN 1. svibnja - Memorijal Damira Zdrilića", koja se vozi u spomen na zadarskog cestovnog biciklistu, koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub i to u ukupno 10 kategorija.

U 13 sati je zakazan start najmlađe 4 kategorije, koje će odvoziti 3 kruga, dok će se ostalih 6 kategorija od 14.30 sati nadmetati na dužini od 52km i sedam puta prolaziti kroz startno-ciljni prostor.

U Zadar po prijavama dolazi 70 biciklista iz 18 hrvatskih, dva slovenska i jednog talijanskog kluba, što i ove godine utrku čini najatraktivnijom u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski cilj na Ploči, sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja, koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašnje pobjednika je zakazano između 16.30 i 17 sati u atriju hotela Porto (Nikole Jurišića 2)

Zbog održavanja biciklističke utrke 62. VN, 1. svibnja u utorak 30. svibnja, za sav promet od 13 sati do 16 sati, biti će zatvorena županijska cesta Ž 6262-Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na alternativni pravac Gaženica-Zadar 2 iz smjera Zadra prema Zemuniku te na Babindubu prema Crnom, za vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke Zadar.

Također će za sav promet od 13 do 16 sati biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.