Jučer, 30. svibnja, u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održana je cestovna biciklistička utrka „62. Velika Nagrada 1. Svibnja - Memorijal Damir Zdrilića" kojoj su članovi Bk Zadra, kao i na prošlogodišnjem izdanju odnijeli pobjede u 3 kategorije od 9, koliko ih je bilo na programu.

Noa Jolić Mustać pobijedio je u konkurenciji kadeta, Tomislav Teofilov među biciklistima do 15 godina i Marta Serapiglia kao jedina kadetkinja na utrci.

Postolje U15 kategorije ispunila su još dva zadarska vozača. Luka Srbić u vremenu pobjednika kao drugi i Ante Barešić kao treći, dok je Roko Škara zauzeo četvrto mjesto. U konkurenciji Veterana C/D Robert Buterin stigao je do trećeg mjesta.

Među kadetima, boje Biciklističkog kluba Zadar branili su još Tomislav Grabić, Teo Radaš i Tonko Jabuka, te zauzeli 4, 6 i 7 mjesto.

Rezultat dana za BK Zadar svakako je drugo mjesto u seniorskoj kategoriji Nicolasa Gojkovića, kojem je za 15 sekundi izmakla ukupna pobjeda, koja je na kraju pripala Ivanu Bratiću iz BK Dinama.

Biciklistički klub Zadar se zahvaljuje svim svojim članovima, koji su pridonijeli organizaciji jednog od najstarijih sportskih događaja u našem gradu, postaji prometne policije PU Zadarske na izvrsnom osiguranju, firmi MB Frigo, Hotelu Porto u čijem atriju je održana dodjela nagrada, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, te stanovnicima prigradskih naselja Ploča i Dračevac na strpljenju prilikom prolaska biciklističke kolone.

Rezultati su dostupni na slijedećoj poveznici:
https://chrono.hr/races/2023/20230530_zadar.php