Danijelu Jusupu večerašnji naslov je prvi naslov hrvatskog prvaka. Osvajao je sa Zadrom Goodyear ligu, kupove, u Širokom osvojio i naslov tamošnje države, a u Zadru je ostajao kratak. Najčešće zbog činjenice da su Jusupa zvali uvijek kad je bilo loše, a kad bi se skupilo nešto para krenulo bi se zvati „stručnjake".

Nije bilo drugačije ni ove godine, Zadar je kretao s najskromnijim budžetom i pozvalo se opet njega, onoga koji je nekoliko puta doslovce otjeran iz kluba, iako to uvijek nije bilo lako objasniti. Bilo je neobično vidjeti uvijek mrkog stratega kako tri minute prije kraja slavi naslov, doduše s tridesetak poena razlike na semaforu...

- Bilo je ovo čudesno putovanje, krenuli smo skromno 1. kolovoza, donio sam neka iskustva iz ABA 2 lige jer sam trenirao Široki, vidio interesantne igrače i s obzirom na budžet procijenio da bi oni mogli doći na višu razinu. Očito je procjena bila dobra, pripreme su pokazale da pobjeđujemo ozbiljne momčadi, da se možemo nadati nečem. Imali smo sjajnih utakmica u ABA ligi, igrali smo brzo i koštalo nas je to par bizarnih poraza. Ali ne možeš i jare i pare. Pokazali smo svima da se može s domaćim igračima. Imamo Slovenca, Makedonca, Srbina, Bosance, naše, regija je bogomdana za taj talent, gro ekipe je iz regije uz Juana. Ovo je skupina dobrih ljudi i igrača, uz zahtjevno vođenje kroz treninge prof. Kotlara, medicinske službe, pomoćnika, kad se to poklopi najčešće rezultira i ovakvim ishodom, rekao je Jusup prije nego će s ostatkom momčadi preseliti na Narodni trg.

Koliko mu znači osvajanje naslova koji je nedostajao u riznici?

- Mislim da smo zasluženo prvaci i da smo pokazali da smo najbolja momčad. Bili smo uvjerljivi i ovom uvjerljivom utakmicom zapečatili sezonu. Puno mi znači jer je meni ovo prvi naslov prvaka, mislim da sam jedini hrvatski trener koji je osvojio ABA ligu, prvenstvo i kup.

Rano je pričati o sljedećoj sezoni, no već se sada zna da će biti možda i teža od ove. Financiranje nije izvjesno i tek će se lomiti koplja oko toga treba li podržati klub ili ga pustiti da odustane od ABA lige i potone u osrednjost. Bez obzira kako bude, zna se tko će biti idealan kandidat za tu situaciju.