Luka Božić u jednom se trenutku, mislilo se, odustao od košarke. Nakon uspješne sezone u Zadru otišao je u Budućnost, tamo uglavnom sjedio na klupi, raskinuo ugovor i onda nestao s radara javnosti.

Našao ga je ponovno Daniel Jusup, pozvao za sobom u Široki i već tamo je Božić imao preko 20 poena u prosjeku u ABA 2 ligi. Ali nad njim je ostala sjena i pitanje - može li i dalje biti pravi na najvišoj razini.

Kada je Jusup već skovao momčad za novu sezonu, pojavila se prilika da se Božić ponovno nađe u zadarskom dresu. Najprije do kraja (prošle) kalendarske godine, a zatim i do kraja sezone. Bilo je naravno opcija da Božić ode u neki bogatiji klub, za lukrativnijom ponudom, ali ostao je u Zadru i nosio ga do naslova prvaka.

Tukli su ga, provocirali, radili sve da ga izbace iz takta, a on je u dva dana, u dvije ključne utakmice, nakon cijele sezone u kojoj je bio glavni oslonac momčadi, odigrao 85 minuta! Putem je uzeo titulu MVP-a ABA lige, MVP-a završnice prvenstva, a okrunio ju je na pravi način - triple doubleom s 16 poena, 13 skokova i 11 asistencija!

- Bilo je dosta osporavanja, dizao sam ga i vraćao, dokazali smo da se može s radom, da treba prepoznati talent. Drago mi je za njega da je osvojio trofej i pokazao dominaciju i što sam ja u njemu vidio nešto što možda neki drugi nisu, komentirao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Božić nije došao hvaliti se svojom igrom. Pričao je svoju priču na terenu, a nema sumnje da će je pričati i u sljedećoj sezoni. Kamo sreće da to opet bude na zadarskom.