Nakon teniskog spektakla kojeg je u na Višnjiku 2020. priredio Novak Đoković a na kojem je sudjelovao i hrvatski tenisač Marin Čilić, njegova Zaklada je u nedjelju i ponedjeljak dovesti sportsku svitu koja će na Gem Set Hrvatska 2023 prikupljati novac za sportsko igralište  škole u Stankovcima.  Domaćin je SC Višnjik a u organizaciji  u koju je uključeno 70ak osoba važnu ulogu ima teniski trener, Zadranin Lovro Rončević

Neće biti prvo kojeg će financirala Čilićeva zaklada. Večer sa zvijezdama je rasprodana a publika je pozvana i na dnevni teniski program.

Najavljeni su tenisači Mate Pavić, Nikola Mektić, Borna Gojo i tenisačica Donna Vekić. Iz Brazila u Zadar dolazi bivši nogometni reprezentativac Eduardo da Silva, a domaćini će mu biti Šime Vrsaljko i Danijel Subašić. Najavljeni su i naši trofejni veslači braća Valent i Martin Sinković, zatim košarkaši; Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić i Zoran Planinić. Na Višnjiku se očekuje zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić i Luka Cindrić, karataš Anđelo Kvesić, vratarica hrvatske ženske nogometne reprezentacije Doris Bačić te odbojkaš Igor Omrčen.

Iz Čilićeve Zaklade najavljuju i da će biti iznenađanje na listi sudionika turnira.

Prvog dana, u nedjelju Marin Čilić s nekoliko sportaša i okupljenom djecom ispred crkve svetog Donata zaigrati tenis od 18 do 20 sati, dok će drugog dana od 14 do 23 sati na platou bazena SC Višnjik biti organizirane edukativne radionice za djecu i niz različitih promotivnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. U nedjelju kod sv. Donata izvačait će se i parovi za humanitarni teniski turnir.

Taj središnji program Gem Set Hrvatska 2023 bit će u ponedjeljak 17. srpnja od 18 do 21 sati na središnjem teniskom terenu SC Višnjik. Nova TV će prenositi finalne mečeve od 20.30 sati.