Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela trećeg dana predolimpijske regate u francuskom Marseillu, zamijenili su treće s ukupno drugim mjestom. Braća Fantela danas su bili drugi, 12. te 10. u devetom plovu klase 49er. 

Konkurencija je žestoka i neizvjesna u vrhu 29 nacionalnih posada. Sutra se jedre tri ključna jedrenja koja ce iznjedriti TOP 10 u plovu za medalju. Naši Zadrani pritom imaju najbolji plasman u odnosu na preostale hrvatske jedriličare. U klasi 49FX, sestre Anđela i Mihaela de Micheli Vitturi ukupno su 21.

U Marseillu uglavnom sve za sada ide prema predviđenom rasporedu. Najvažnije je da vjetra ima svaki dan. Vjetar je od početka regate varirao od laganog ljetnog maestralca do jučerašnje jake tramontane, danas umjerenog, dok se sutra očekuje olujno jugo. 

Jedri se u zaljevu ispred velikog toplog grada okruženog planinama brdima i otocima, tako da vjetar je promjenjiva smjera i snage. Uvjeti na moru zahtjevaju pak zahtijevaju punu koncentraciju, jer svaka greška se u jakoj konkurenciji skupo plaća. Dodatno opterećenje je dodatni pritisak organizatora, sudaca, premjerača i pomoćnog osoblja na jos prisutnom gradilištu.