U subotu, 15. srpnja, završen je tradicionalni 19. Malonogometni turnir „Kup Vukšić 2023", na kojem je sudjelovalo 36 ekipa iz Zadarske, Šibensko - kninske i Splitsko dalmatinske županije.

U velikom finalu, Budak Solo prijevoz pobijedio je dvostrukog osvajača turnira, ekipu Novi Izbor West Ham s rezultatom 3:1 .

Vukšićka malonogometna Arena bila je ispunjena do posljednjeg mjesta ljubiteljima malog baluna. U petnaest dana trajanja turnira svi putevi vodili su u Vukšić, koji je bio malonogometni centar Dalmacije. Svih tih dana ljudi su uživali u vrhunskim utakmicama, potezima malonogometnih majstora te se lijepo družili uz bogatu ponudu jela i pića.

Finalna završna večer počela je utakmicom za treće mjesto, između Ledenko metala i Škabrnje. Iznad svih očekivanja, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna do samog kraja. Ledenko metali preko najboljeg strijelca turnira Josipa Zekonjića već u petoj minuti poveli su 1 : 0. Škabrnja zbija svoje redove i preokreće rezultat na 2:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Ledenko metali kreću silovito i preokreću rezultat na 3:2. Škabrnja u zadnje dvije minute utakmice kreće na poravnanje i Mladen Jarmanović s zadnjim sučevim zviždukom potvrđuje pobjedu Ledenko metala na 4:2.

U revijalnoj utakmici između pionira Croatije Stankovci muškarci i žene, gledatelji su vidjeli dobre poteze u obje ekipe. Žene su povele 1:0 i tijekom cijele utakmice bile su bolji protivnik, iako su dječaci poravnali na 1:1. Mlade curice dobile su veliki pljesak za sjajnu igru i poteze.

U velikom finalu sastale su se ekipe Budak Solo prijevoz i dvostruki osvajač turnira moćna ekipa Novi Izbor Split West ham. U prvom poluvremenu gledatelji su ostali uskraćeni za prigodne prilike , jer su obje ekipe igrale u grču i obostranom respektu. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka. Udrugom poluvremenu igralo se obostrano otvoreno i napadački s otpuštenim kočnicama. Budak je početkom drugog poluvremena, preko brzonogog Paula Katuše iz sjajne kontre poveo 1:0. Novi Izbor Split nije se dao smesti , te u slijedećoj minuti preko maestralnog Luke Celića poravnava rezultat na 1:1. Nakon tih početnih golova igra se rasplamsala i sijevale su šanse s obje strane.

Najbolji igrač turnira Matej Čirjak u 29. minuti na asistenciju Tonija Rubelja, silovito je opalio i pogađa same rašlje nemoćnog Miškovića za vodstvo Budaka 2:1. Nakon tog vodstva Budak Solo prijevoz preuzima stvar u svoje noge i bio je bolji protivnik. Točku na i stavio je Tomislav Kuman u 38. minuti kada je postigao pobjedosni gol za konačnu pobjedu 3:1. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka nastalo je veliko slavlje igrača i navijača Budak Solo prijevoza na osvojenom prestižnom turniru u Vukšiću.

- Koristim jedinstvenu priliku da se od srca zahvalim cijeloj mladoj ekipi Športskog društva Vukšić, koji su zajedno sa mnom na ovakav veličanstven način organizirali turnir, na ponos našem mjestu Vukšiću. Iduće godine slavimo jubilarni 20. turnir, već se od sutra pripremamo za takav veliki jubilej. Uopće ne sumnjam da ćemo to vrhunski odraditi i proslaviti za pamćenje, rekao je na kraju Zoran Ledenko - Zoka predsjednik Športskog društva Vukšić.
Nakon proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa, organizator Športskog društva Vukšić priredio je veličanstven vatromet i bakljadu. Kao pravi domaćini tradicionalno su pripremili bogatu večeru, počastili nazočne goste i gledatelje s domaćom janjetinom uz kapljicu poznate Vukšićke žutine. Do ranih jutarnjih sati Irena i Boemi iz Splita sojom su svirkom zabavljali mnogobrojnu mladost iz Vukšića i cijelog benkovačkog kraja.

Igralište pod Gradinom brojalo je 1000 gledatelja. Suci su bili Antonio Čvrljak i Niko Radnić - Drlja.

Utakmica za 3. mjesto:

LEDENKO METALI - ŠKABRNJA 4 : 2
LEDENKO METALI - Bašić, Kranjac, Baričić, Jurković, Babac ,
Jarmanović 1, Zekonjić 2, S. Klarin,
l.Klarin, Mudronja, Junaković 1, Bugarija
Voditelj ekipe : Mihovil Ledenko

ŠKABRNJA - J. Brkić, Š. Škara, F. Škara 1, I. Brkić, F. Brkić, J. Škara
Vuković 1, P. Jurić, Kožul, Blažević, Nimčević, Tokić
Voditelj ekipe: Marijo Ražov

Revijalna utakmica mlađi pioniri:

CROATIA STANKOVCI (ŽENE ) - CROATIA STANKOVCI (MUŠKI ) 1:1
CROATIA STANKOVCI (ŽENE) - L. Miletić 1, Pirja, P. Morić,
Kartelo, Klarić, P. Miletić, Bubica, Morić,
Pešić, Biluš, Zubčić, D. Klarić, Perica, K. Klarić
Voditelj ekipe: Grgo Pelaić

CROATIA STANKOVCI (MUŠKI ) - Vunić-Rude, Pelaić, Nakićen,
Radulović, Karan, Mamić 1, Morić, Deur
Voditelj ekipe: Grgo Pelaić

Finale:

BUDAK SOLO PRIJEVOZ - NOVI IZBOR WEST HAM SPLIT 3 : 1
BUDAK SOLO PRIJEVOZ - Bačić, Piplica, Orlović,
Brajković, Rubelj, Čirjak 1, Kuman 1, Colić-Škuca
Nadoveza , Katuša 1, Ćoran, Radaj
Voditelj ekipe: Mario Orlović

NOVI IZBOR SPLIT WEST HAM - Mutić, Mišković, Ban,
Mucić, Perić, Radić, Copić, Škugor, Žilić, Vuković, Celić 1, Jurlina
Voditelj ekipe: Boris Mucić

Najbolje ekipe:

1. mjesto: Budak Solo prijevoz - 2400 eura + pehar + medalje

2. mjesto: Novi Izbor Split Westa Ham - 1200 eura + pehar + medalje
3. mjesto: Ledenko metali - 600 eura + pehar + medalje
4. mjesto: Škabrnja - 300 eura + pehar

Fair play ekipa: Cb LA vučna služba Lončar Gospić - pehar

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač turnira: Matej Čirjak - Budak Solo prijevoz
Najbolji strijelac s 7 postignutih golova: Josip Zekonjić - Ledenko metali
Najbolji vratar turnira: Ante Piplica - Budak Solo prijevoz