Hrvatska kadetska reprezentacija u proširenom sastavu, kandidati za Europsko kadetsko prvenstvo Mariboru (Slovenija, od 15. do 26. kolovoza), nalazili su se na petodnevnim pripremama u Mrkoplju u Gorskom kotaru.

Pripreme su vodili izbornik kadetske reprezentacije Goran Ivezić i trener reprezentacije Nikola Marketin iz BK Ares, Zadar.

- Imamo jednu odličnu generaciju kadeta, a svi koji su pozvani na prošireni popis reprezentacije su to i zaslužili te u njima imamo svjetlu budućnost. Pripreme su nam došle kao jedna odlična provjera i uvid u njihovo psihofizičko stanje a također smo imali kroz dva dana i testiranje eksplozivnosti kroz različite vježbe, izjavili su treneri povodom priprema.

U Mrkoplju su dvaput dnevno trenirali i sparirali, od srijede 12. pa do nedjelje, 16. srpnja. Reprezentaciju čine Mihael Bulatović, Karlo Krunić, Jan Mikulić Radnički, Lukas Fulanović iz Radnički SB. Zatim, Leon Peić (Mladost Osijek) i Niko Vuković (Osijek). Iz rekorda ZG u timu su Borna Valerija, Luka Božurić i Dominik Nožinić. Luka Glučina Dardona Drvenik, te Tomislav Japirko iz Salona Solin. Predstavnici Predatora RI su Toma Krmpotić i Edvin Travnjak, a za Arenu Pula Marcus Mirković i Tonči Petelinec. Jedan ja i Zadranin u reprezentaciji, a to je Mihael Baričević iz BK Ares.

Najbolji hrvatski kadeti, kandidati za Europsko prvenstvo u Mariboru, koje će se održati od 15. - 26. kolovoza, bili su smješteni u Skijaškom domu u Mrkoplju. Dom im je potpuno bio na raspolaganju uz odličnu, zdravu kuhinju u kojoj se obroci spremali samo za njih, a koristili su otvoreni sportski centar odnosno vanjske terene za treninge, uz idealne temperature od 20 - 25 stupnjeva, koje se noću spuštaju i do 15 stupnjeva Celzijevih.

- U petak 14. srpnja imali su i vodene treninge na bazenu u Delnicama, dok su nedjeljni trening odradili na 1100mnv, Matić Poljana, nadodali su izbornici.

Ivezić i Marketin su prezadovoljni odrađenim poslom i angažmanom kadetskih reprezentativaca i s opravdanim optimizmom očekuju uspješne rezultate na Europskom. Prvenstvu prethodi još jedan pripremni turnir u Podgorici, Crna Gora, 29. - 30. srpnja.