Devet kvalifikacijskih regata Svjetskog prvenstva olimpijskih klasa u Haagu za obje zadarske posade prošlo je prema očekivanjima. Nije bilo ni pozitivnih ni negativnih iznenađenja. Na regatnim poljima koja su bila udaljena od kluba preko pet milja (orijentacije radi, kao da Uskok organizira natjecanje na regatnim poljima ispred Bibinja i Punta Skale. Nikad dalje, u šali kažemo da se jedri ispred Engleske.

Vjetra i valova je bilo dovoljno, i više od toga, uz izuzetno jaku struju sto je još dodatno otežavalo jedrenje. Kod 49er klase svi najbolji prema očekivanju su se plasirali u finalnu grupu od 25 posada. Bodovne razlike su male, tako da će u preostalih šest jedrenja plus regati za medalje biti puno prilika za ići gore a i dolje.

Nakon kvalifikacija i ostvarenih 37 negativna bodova (4,2,2,7,5,7,(8),4,7) Šime i Mihovil zauzimaju 7. mjesto, 11 bodova od trećeg i 11 bodova od 10. mjesta.

Danas je dan odmora koji će Šime i Mihovil iskoristiti za pojačani tretman kod svog fizioterapeuta Dade Burčula. On je već odradio dobar dio posla, uspješno sanirajući bolove u Mihovilovim leđima, a zasigurno će odmor pomoći i Šimi koji je kvalifikacije odjedrio pod temperaturom.