Prošlog vikenda održane su motorističke utrke za OPH i endurance challenge cupu u sklopu bobo racinga. Mnogi Zadrani dolaskom su podržali zadarske boje koje su predstavljali Dominik Buterin, u endurance cupu te Vilijam Ćurković i Neven Žilić u oldtimer utrkama koje se boduju u otvorenom Prvenstvu Hrvatske.

Kako je endurance pravi ispit izdržljivosti i spremnosti, kako vozača tako i motora, vrijedi prvo istaknuti našeg Zadranina Dominika Buterina koji je sa svojim suzukijem bio prvi, te je potvrdio svoju kvalitetu i u ovoj disciplini. Inače redovitim nastupima na Alpe Adria cupu pokazuje izuzetno darovitost i zalog za sljedeće generacije moto trkača iz Zadra.

U disciplinama oldtimer racinga održane su dvije utrke, a zadarski vozači su u prvoj utrci zauzeli 2. mjesto (Ćurković - Yamaha) te 5. mjesto (Žilić - Suzuki), da bi u drugoj utrci obojica dovezli do 3. mjesta u svojim klasama, te zadržali dobre izglede za visoke plasmane u prvenstvu Hrvatske.

Vozači zahvaljuju pratiteljima i prijateljima iz Zadra te okolice koji su ih podržali i bez kojih ove utrke ne bi imale toliko značenje.