Zadarski skakač u vodu Matej Nevešćanin osvojio je zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u skokovima s daske od 1 metra na natjecanju koje se održava u Rijeci. 

Perjanica zadarskog kluba KSV Zadar 2011, napravio je podvig u tom sportu jer nitko od hrvatskih skakača do sada nije osvojio zlato u dasci na jedan metar. 

Za njega EP još nije završeno jer ga čeka sinhrozirani skok i natjecanje na skoka s daske na tri metra. To je disciplina s koje se ide na Olimpijske igre, pojasnio je Matej koji je na posljednjim natjecanjima bio koncentriran na 3 metra. Malo smo metar stavili sa strane i zato je ova medalja iznenađenje i tim veći uspjeh, rekao nam je zadarski skakač koji se nada još kojoj medalji u Rijeci.

Prije dvije godine, Matej Nevešćanin je osvojio europsku broncu  a lani je postao juniorski viceprvak svijeta iz Montreala. Niz se očito nastavlja.
U dramatičnom raspletu finala Nevešćanin je bio drugi uoči zadnjeg skoka, no na kraju se probio na prvo mjesto s 499.60 bodova.

Natjecanje na bazenu na Kantridi je počeo kvalifikacijama, u kojima je nastupio 21 skakač, a najbolji među njima bio je upravo Nevešćanin, koji je imao 459.45 bodova, dok je Talijan Matteo Cafiero bio drugi s 459.15 bodova, a Nijemac Jonathan Schauer treći (458.10). Dvanaest najboljih izborilo je finale u kojem je Matej zadržao prvo mjesto iz kvalifikacija. Srebrni je bio Schauer (488.90 bodova), a brončani Cafiero (487.10), objavio je Novi List.