Na konferenciji za medije koja se održala u prostoru Zadarske županije predstavljen je program šestog izdanja Zadar Outdoor Festivala koji će se održati od 24.-25. rujna u Preku na otoku Ugljanu. Na konferenciji su sudjelovali Iva Bencun, direktorica agencije Break a leg, Ivan Košta, direktor Turističke zajednice Preko, Mladen Skuliber, marketing menadžer za CSEE regiju tvrtke Lenovo, zlatnog sponzora festivala te Ana Stipčević, članica Dragon boat tima Zadar.

- Opet nastojimo privući ljude s aktivnostima koje će ih odvesti vani i pokazati im ljepote otoka pa smo za ovogodišnji ZOF pripremili pet natjecateljskih disciplina: trail Otoka maslina 5, 10 i 18 km, natjecanja u SUP-u, kajakingu, brzinskom penjanju te novu disciplinu Fitness izazov. Osim sportskih disciplina, natjecatelji mogu sudjelovati i na zanimljivim besplatnim radionicama joge, SUP-a, sportskog penjanja i veslanja u Dragon boatu. Pritom ne trebaju brinuti gdje ćete s djecom, jer smo osmislili i program za njih pa ih tako očekuju zanimljivi sportski poligoni, poručuje Iva Bencun, direktorica agencije Break a leg.

Nakon sportskih aktivnosti nema boljeg odmora uz odličnu glazbu Rundek eKo Kvarteta i čaše Festivalske Plavuše pivovare Brlog. Na koncert, koji će krenuti u subotu, 23. rujna, od 17 sati, su pozvani svi posjetitelji, neovisno jesu li sudjelovali u natjecanju ili ne.

- Zadar Outdoor Festival znači jako puno u smislu promocije i razvitka onoga što radimo i što nastojimo razvijati posljednjih 5-6 godina na otoku Ugljanu, a to je upravo aktivni turizam i aktivni odmor pa su na posljednjih pet festivala Turistička zajednica Preko i Općina Preko partneri i suorganizatori. Jako nam je drago uključiti se u ovakve aktivnosti, poticat ćemo ih i dalje, jer ovo je svakako jedna velika promocija našeg otoka, poručio je Ivan Košta, direktor Turističke zajednice Općine Preko.

Oni su zaslužni i za vrhunsku spizu spravljenu isključivo od lokalnih namirnica kojom se natjecatelji krijepe nakon natjecanja.

ZOF ima i humanitarnu notu pa smo sretni što će nam se ove godine priključiti i Dragon boat ekipa iz Zadra, koje će sudionicima kroz zanimljive dvodnevne radionice omogućiti da se okušaju u veslanju u Dragon boatu, a dio prihoda od kotizacija ići će za njihov klub.

- Inicijativa za osnivanjem Dragon boat kluba kreula je s ciljem promocije i očuvanja zdravlja, s fokusom na žene koje su operirale rak dojke. Benefiti veslanja, posebice nakon svih odrađenih terapija i zahvata, pokazali su se jako dobrim, ne samo za mišiće ramenog zgloba i prsa, već za kompletne mišiće tijela. Osim fizičkog zdravlja, bitno je i mentalno zdravlje, jer Dragon boat veslanje je timski sport gdje svi veslaju „kao jedan", poručila je Ana Stipčević, članica Dragon boat tima Zadar.

Ove godine imamo i novu natjecateljsku disciplinu - prvi ZOF FITNESS IZAZOV by Goran Špaleta. Zanimljivi fitness poligoni bit će će izazov za sve, a oni uključuju trčanje, skakanje, pomicanje i dizanje predmeta te brojne druge zanimljive vježbe.

S obzirom na titulu #plasticfree festivala, koji vodi računa o očuvanju prirode, a otok Ugljan je poznat po svojim prekrasnim maslinama, i ove godine najboljim natjecateljima kao nagrade će se dijeliti sadnice masline! Medalje Zadar Outdoor Festivala izrađene su od drveta, što je još jedan pokazatelj da projekt daje prednost prirodnim materijalima.