Rijeka Zrmanja kao mjesto utrke bila je najbolja i najljepša inspiracija brojnim trkačima i obiteljima koje su posjetile Maslenicu kako bi sudjelovali u cjelodnevnom sportskom druženju koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.

Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta u predivnom krajoliku općine Jasenice i Novigradskom moru održalo je po treći puta multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple Challenge 3.0. Ni bura ni visoke temperature nisu spriječile više od 150 sudionika u njihovom nastupu. Utrka je održana u suradnji s Općinom Jasenice.

U najtežoj i najduljoj kategoriji prikladno nazvanoj Bura, u kojoj sudjeluje troje članova i ukupne je dulje 24 km, pobjedu u muškoj kategoriji odnijela je ekipa 3Sixpack HV, u mix kategoriji ekipa Jeremije, dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom. U kategoriji Maestral, u kojoj su dva člana jedne ekipe veslala 11km utrku su startale 32 ekipe, pobjedu je u napetoj završnici odnijela ekipa DSR Feel the power u muškoj kategoriji, najbrži u mix kategoriji bili su Brzi i žestoka dok su pobjedu u ženskoj kategoriji odnijele djevojke iz ekipe Koda. U jedinoj trail utrci ove godine svoju premoć pokazali su natjecatelji iz AK Sljemena, Hrvoje Vlašić i Irena Smojver, najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji.

Za kraj su kroz prekrasnu Maslenicu protrčali i prošetali mali i veliki sportaši u Obiteljskoj utrci i u skladu s porukom Europskog tjedna sporta dokazali da aktivni možemo biti uvijek i svuda, neovisno o dobi, spolu, vremenu ili lokaciji. Pobjedu su odnijeli otac i sin iz ekipe Dva kralja. Paralelno s natjecateljskim utrkama, na rivi u Maslenici za najmlađe, u suradnji s Udrugom Zadar i Eko Zrmanjom, bile su organizirane eko radionice u kojima su bolje upoznali podmorje dok je ronilačka ekipa Sv. Roka očistila okolno podmorje od otpada.