Zadarski sportski ribolov preko članova SDR Zubatac opet je na svjetskom tronu.

Na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu koje je jučer završilo u Istarskom Novigradu, osvojene su tri medalje:  Ekipna svjetska medalja zlatnog je sjaj, a članovi SRD Zubatac Zadar osvojili su svjetsko zlato i brončanu medalju. Ivan Galzina svjetski je prvak za 2023.godinu, a Marko Sikirić brončani dok je David Bajlo osvojio 5.mjesto pojedinačno.

Reprezentacija seniora u sastav David Bajlo, Marko Sikirić, Ivan Galzina i Luka Gredičak (svi iz ŠRD Zubatac Zadar) te David Pinezić (ŠRD Meduza Rovinj) i Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) na čelu sa izbornikom Matteom Jugovcem i trenerom Elvisom Barakom ostvarili su rezultat za pamćenje.

„Nakon svjetskog pojedinačnog srebra 2017.godine u Hrvatskoj, nakon svjetske pojedinačne bronce 2018.godine u Portugalu te svjetskog pojedinačnog srebra 2021.u Crnoj Gori ovo je još jedna kruna ovog sporta.! Titula dvostrukog svjetskog pravaka u udičarenju iz brodice je san svakog ribolovca. Pobjeda je još slađa jer smo na domaćem terenu". - rekao je Ivan Galzina, aktualni svjetski prvak.

„Ribolov nije samo pojedinačni sport. Iza mog pojedinačnog rezultata stoji uspjeh cijele reprezentacije. Ovo je rezultat odličnog timskog rada, kvalitetnih priprema i treninga, višegodišnjeg iskustva svih članova reprezentacije te podrške kluba, Saveza i naših obitelji. Ovo je četvrto ekipno svjetsko zlato za reprezentaciju štapom iz usidrene brodice a tu su još i druge ekipne medalje srebrnog i brončanog sjaja. Uspjeli smo ostvariti rezultate za povijest. "   izjavio je Ivan Galzina.

Istarski Novigrad bio je domaćin 58.svjetskog prvenstva u ribolovu štapom iz usidrene brodice za kategoriju seniora.

Iduće svjetsko prvenstvo održat će se u Irskoj, zemlji koja je već bila domaćin svjetsko ribolovno prvenstvo i u kojoj je reprezentacija Hrvatske osvojila ekipnu i pojedinačnu medalju. Stoga, ribolovcima želimo da ponove rezultate i uspješno obrane medalje, poželili su iz SRD Zubatac koji će danas u Klubu prirediti dobrodošlicu i malo slavlje za svoje medaljaše.