Australski investitor Mark Ivančić ne čeka formalizaciju dogovora s Gradom Zadrom oko preoblikovanja nogometnog kluba te je nastavio sa smjenom dosadašnje uprave. Nakon Ive Bokanović koju je zamijenio Krešimir Horvat, odlazi i drugi najbitniji čovjek kluba Krševan Santini, koji je prije tri mjeseca prekinuo igračku karijeru kako bi mogao obavljati funkciju tehničkog direktora. Iako su i on i Bokanović otvoreno zagovarali dolazak Australaca, čini se da simpatije nisu bile obostrane. 

Umjesto Santinija stručni segment kluba preuzima Ante Miličić, potomak hrvatskih emigranata u Australiji, nekadašnji igrač Sydney Uniteda, NAC Brede, Rijeke, a prije nekoliko godina i izbornik australske ženske nogometne reprezentacije.

Santini se od navijača i kolega oprostio obraćanjem na klupskoj stranici.

- U HNK Zadar sam došao na poziv bivšeg predsjednika Damira Kneževića u studenom 2020. godine kada je klub s prvim timom igrao 1. ŽNL, dok su mlađe kategorije u školi nogometa nastupale na dalmatinskoj i županijskoj razini. Sve do prije četiri mjeseca sam za HNK Zadar radio volonterski kao profesionalni igrač Lokomotive u cilju da se Klub na svim razinama podigne i bude privlačan za investitore. S prvim timom smo ušli u 3. HNL jug, vrlo malo je nedostajalo za 2. NL što će se, nadam se, ostvariti na kraju tekuće sezone. Najveću sreću sam doživio kada su pioniri i kadeti izborili ulazak u 1. NL čime smo nakon dugo vremena postali dio nogometne elite gdje realno i pripadamo. Napravljeni su značajni iskoraci ulaganjem u stručne i kompetentne kadrove koji su podignuli kvalitetu rada, usprkos činjenici da i danas nemamo adekvatne uvjete koji bi nas lansirali na sam vrh kada je u pitanju rad s najmlađima.

Prvu momčad ostavljam na 1. mjestu koje su apsolutno zaslužili u jakoj konkurenciji 3. NL Jug. Klub je u stabilnoj situaciji i s dobrim temeljima kada se dolaskom investitora uz dodatna ulaganja može, mora i treba ostvariti iskorak na svim razinama - ulazak u viši rang prvog tima, infrastrukturno napredovanje i najvažnije nastavak rasta, razvoja i napretka škole nogometa.

Za kraj bi se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se HNK Zadar održi i razvija kako bi iskoristio svoje potencijale - HVALA svim kolegama i zaposlenicima u Klubu, predsjedniku Damiru Kneževiću i predsjednici Ivi Bokanović, dragom profesoru Josipu Bepu Bajlu, voditelju škole nogometa Krešimiru Gojunu, Kreši Jaklinu, prijateljima, donatorima i sponzorima, posebno Goranu Đuriću iz SuperSporta te roditeljima i svim igračima. Ipak, najveća zahvala i zagrljaj ide mojoj obitelji, supruzi i djeci, bez čije podrške ne bi mogao raditi za Klub živeći na dvije adrese.

Od nove uprave u Klubu i budućih većinskih vlasnika očekujem puno strpljenja, od grada Zadra očekujem daljnju i aktivniju podršku. Igračima i trenerima želim puno dobrog rada i pobjeda koje će sigurno doći uz vođenje trenera Marina Oršulića i njegovog stožera, rekao je Krševan Santini.

U klubu je ostao još jedan kapitalac prošle uprave, voditelj Škole nogometa Krešimir Gojun. Kako se čini da su Australci izabrali put raskidanja svih veza s prošlom upravom, ne bi nas začudilo da uskoro bude novosti i na ovoj poziciji.