Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije mlade rukometaše iz RK Zadar 2013. Čestitao im je na rezultatima ostvarenim u ovoj godini, posebno na osvajanju srebra (U-12 uzrast) i bronce (U-13) na turniru u Švedskoj, koji se smatra najjačim i najmasovnijim turnirom mladih uzrasta na svijetu. Na turniru su sudjelovali klubovi iz 42 države svijeta, s ukupno 13 tisuća natjecatelkja u svim uzrastima.

Uz to, tri uzrasta RK Zadar 2013 bili su prvaci Hrvatske rukometne lige - Jug, a U-13 generacija osvojila je treće mjesto na završnici prvenstva Hrvatske.

„Uvijek nam je zadovoljstvo primiti mlade, uspješne sportaše, jer Županija nastoji u prvom redu pomoći u radu mladih uzrasta, a godinama potičemo i organizaciju školskih sportskih natjecanja. Naravno, pratimo i vaše rezultate, posebno vam čestitamo na rezultatima u Švedskoj, vama, trenerima i roditeljima. Ne tako davno iz Zadra su izrasli rukometni reprezentativci, braća Valčić i Ivan Ninčević, a sada na vrata reprezentacije kuca Luka Lovre Klarica koji igra za Zagreb", istaknuo je župan Longin.

„S obzirom na vaše rezultate vjerujem da će i vaši uzrasti dati buduće reprezentativce, nove Baliće, Duvnjake, Cindriće, Metličiće, Valčiće... Ipak, najvažnije je da kroz bavljenje sportom steknete navike zdravog načina života, da steknete prijatelje i uspomene za cijeli život i izrastete u pametne i uspješne mlade ljude", dodao je župan.

Predsjednik kluba Frane Kardum zahvalio je Županiji na praćenju klupskih aktivnosti te istaknuo zadovoljstvo sportskom infrastrukturom u kojoj treniraju, od ŠC Višnjik do dvorane OŠ Zadarski otoci. „U proteklih nekoliko godina napravili smo pravi iskorak u radu s mladim rukometašima i vjerujem da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate i u budućnosti", poručio je Kardum.