ZADAR – Danas pravimo jela od tune, artičoka i maraške, i to od naše domaće tune koja je jedna od najboljih. Svim kuharicama preporučam spremiti tunu na gradele ili na tavu, a najbolje rezultate postići ćete s tunom na šalšu, koju prvo trebate dobro marinirati u neizostavnom maslinovom ulju s dodatkom začina i lovorovog lista, rekao je Dragan Vickovi, šef kuhinje restorana "Domino" iz Dramlja pokraj Crikvenice. Vickovića i kolege kuhare posjetili smo u hotelu Kolovare na Kuharskom kupu "Zlatna tuna".
– Natjecanje je podijeljeno u tri kategorije; svečana hladna plata pripremljena od artičoke i tune, toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od hladne tune i hladni desert od višnje maraške, pojasnio je Vicković.
U kuharskom kupu sudjeluje tridesetak kuhara iz svih krajeva Hrvatske, a sve što su pripremili moći će se degustirati večeras na Narodnom trgu od 19 sati gdje će ujedno biti proglašen i pobjednik ovog natjecanja.