Oko stotinu pripadnika JVP Zadar trenutno je na terenu. Požar je naime, izbio na Velikom Rujnu, ali i u zaseoku Mostar kod Zemunika, te u Vrsima. Reaktivirao se i požar na Rivnju kojeg je, kako neslužbeno saznajemo, nehotice izazvala stanovnica mjesta želeći zapaliti vatru za roštilj.

- Teško je čuvati rubove, na svakih 30 metara trebao bi biti po jedan gasitelj s naprtnjačom, ali nemamo toliko ljudi, i aktivirao se jedan krak, ali kuće su zaštićene. Vjerojatno će izgorjeti još malo šikare i niskog raslinja, a onda će se gasiti kako se bude moglo, jer je teren nepristupačan, kazao je zapovjednik JVP Zadarske županije Željko Šoša.

Šoša kazao kako je požar kod Mostara, gdje se nalazi desetak vatrogasnih vozila i oko trideset vatrogasaca, pod kontrolom. Izgorjelo je nisko raslinje i hrastova šuma, a kuće, navodi, nisu u opasnosti.

- U Vrsi su krenuli djelatnici dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Privlake i Nina, tamo nam je i jedno vozilo, i oni kažu da će taj požar uspjeti sanirati. Požar je izbio i na Velebitu, na Velikom Rujnu, a do tamo se, nažalost, ne može doći brzo. Od mjesta gdje može stići vatrogasno vozilo, potrebna su još dva sata pješice, ali imamo informaciju da ćemo dobiti kanader, a spremamo i helikopter s našim djelatnicima i pripadnicima HV-a, najavio je Šoša.

Šoša vjeruje kako kanader neće biti potreban za ponovnu intervenciju na Rivnju. JVP Zadarske županije raspolaže sa 160 profesionalnih i 160 sezonskih vatrogasaca.