Sutra je posljednji dan javnog uvida u Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra, a za 10 sati najavljena je i druga po redu javna rasprava.
 
Na Prijedlog izložen u Gradskoj vijećnici do sad je podneseno ukupno 50 primjedbi. U najvećem broju slučajeva riječ o žalbama vlasnika zemljišta u izvangradskim područjima, poglavito onima uz more i na otocima, koji Prijedlogu prostornog plana zamjeraju to što su se njihovi tereni našli izvan građevinskih zona.

Prva javna rasprava održana je 12. srpnja kada je gradonačelnik Živko Kolega istaknuo kako je od izrađivača plana, Zavoda za prostorno planiranje, izričito traženo da se ne mijenjaju građevinske zone. Udovoljeno je jedino zahtjevu Benediktinki koje su tražile da se predvidi gradnja njihovog Pastoralnog centra na terenu u Petrčanima koji im je vraćen denacionalizacijom.

U izmjene i dopune prostornog plana išlo se zbog usklađivanja s Uredbom o zaštiti obalnog područja mora i Županijskom prostornim planom, uvrštenja gospodarske zone Crno, nove lokacije za gradsko groblje i skloništa za životinje. Planom je predviđeno nekoliko sportsko-rekreacijskih zona na području od Dikla do Petrčana.