Opernog pjevača Borisa Martinović, koji je ostao upamćen kao umjetnik koji je dobio batine jer je odbio pjevati nacionalnu himnu, ovih dana sustižu skandal za skandalom.

Martinović je, naime, osnovao zakladu koja je navodno organizirala sedam koncerta u Zadru i mjestima zadarskih otoka. Nitko ne zna je li koji koncert i održao, budući da je zagrebačka agencija Studio Soft art ovog tjedna otkazala suradnju s Martinovićem zbog njegove neprofesionalnosti. U agenciji su pojasnili kako je Martinović neprekidno otkazivao koncerte i mijenjao program.

Vrhunac je, međutim, jučerašnji koncert, kada je u sveučilišnoj dvorani trebao svirati brazilski pijanist, ali nije imao na čemu. Pred dvadesetak ljudi u publici, Martinović se ispričao jer nije mogao dobiti ključ od koncertnog klavira kojeg je prije desetak godina kupio Grad Zadar, te im je za utjehu otpjevao jednu opernu ariju. Podsjetimo da je cijena krate za koncerte koje je Martinović organizirao iznosila 100 kuna, takozvane VIP karte 1.000 kuna!?

Martinović je još jedanput prevario publiku u Zadru, jer mu je bio poznat razlog zbog kojeg nije mogao dobiti ključ. Naime, prije nekoliko godina, taj je ključ dobio i danima zadržao.