Deseta po redu Ljetna akademija mladih HSS-a u Zadru je, u Omladinskom hostelu, okupila sedamdesetak članova Sveučilišne organizacije mladih i Mladeži HSS-a.
Članovi stranačke mladeži će do kraja tjedna imati priliku upoznati se s iskustvima mladih njemačkog CSU-a, koji je u Bavarskoj na vlasti već četiri desetljeća. O ulozi mladeži kod dobivanja izbora govorio je predsjednik Jugen Union CSU-a Cristian Hügel, dok će predsjednica Studentske asocijacije Europske pučke stranke, najjače stranke u Europskom parlamentu Portugalka Anna Filpa Janine, sutra u 20 sati govoriti o reformama u europskom visokom školstvu.

- O HSS-u se u medijima često piše kao o euroskepticima. Gosti iz Europe pokazuju da to što se zalažemo za nacionalne interese od HSS-a ne čini euroskeptičnu stranku. No, to naravno na znači da, kad smo već u Zadru, ne želimo da se u restoranskoj ponudi nalazi domaća hrana, a ne hrana iz uvoza, kazao je predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Andrija Damjanović u razgovoru za 057info.

Održavanje Ljetne akademije, koja se već osmu godinu za redom održava u Zadru, prilika je i za aktualizaciju HSS-ove inicijative o postavljanu spomenika Stjepanu Radiću, koju je i ranije pokretao predsjednik zadarskog HSS-a Tino Festini.
U srijedu 8. kolovoza, kada se obilježava 79. godišnjica Radićeve smrti, polaznici Akademije će, zajedno sa zadarskim HSS-ovcima, simboličkim činom postavljanja cvijeća u ulici Stjepana Radića kod Gradske knjižnice od gradskih vlasti zatražiti da u proračun uvrsti i sredstva za postavljanje biste utemeljitelja HSS-a.