- Neka se srami potpredsjednik Sabora Darko Milinović koji je kuću sagradio u polju, među vinogradima i maslinicima i na glavnim izvorima otočke vode. Doprinio je zagađenju te vode i to javnost mora znati, kazao je na konferenciji za novinare Mario Vučetić, povjerenik DC-a za Općinu Vir navodeći kako je riječ o prostoru Bunara i Prisada, te kako je "prostorni plana Vira izradila politika koja favorizira političare i njihov dolazak na djedovinu Virana".

Predsjednik županijskog DC-a Joško Morić je, pozivajući vlast da prostorne planove "izvadi iz podruma" istaknuo kako je kuća Darka Milinovića prema općinskom prostornog planu, kojeg je predložila koalicijska vlast u Viru na čelu s SDP-a, a prihvatila HDZ-ova vlast na čelu s ministricom Matulović Dropulić danas u staroj jezgri.

- Kako je moguće da su ovim prostornim planom svim političarima kuće obuhvaćene, dok se starosjedioce i ljude koji su u ratnom vihoru izbjegli iz BiH i na Viru sagradili dom tjera s Vira. Ovaj plan dovodi do ekonomskog istrebljenja lokalnog stanovništva, a otvara prostor raznim špekulantima i švercerima. Zabranjuju nam ovim planom izlazak na more. Uništavaju nam se stari "muli", predviđa nam se turistička zona na koju će investitori doći ispod tržišne cijene, dodao je Vučetić poručujući političkim elitama da se ostave virske djedovine.

- Mi nemamo kuda. Ja nemam kuda i puno je ljudi koji nemaju kuda ići. Znači, preostaje mi samo borba do zadnjeg daha, istaknuo je Vučetić navodeći kako njegova obitelj ima 50.000 metara četvornih zemlje na atraktivnom dijelu Vira koji nije u građevinskog zoni.