ZADAR - U Zadru je cijena metra četvornog stana skočila na 2.000 eura. Zašto nema POS-a je moje pitanje upućeno gradskoj upravi? Zašto se nakon posljednjih zgrada izgrađenih na Smiljevcu stalo, kad je riječ o projektu kojeg su svi prihvatili? Zna se kome se ne isplati POS. Brojnim građevinskim tvrtkama koje grade stanove za tržište POS ne odgovara, krade im kupce. U situaciji kad nema POS-a ste prisiljeni izići na tržište i kupovati skupe stanove. Ne mogu reći da građevinski lobi nema utjecaja na trenutno nepostojanje i usporavanje POS-a, kazao je na konferenciji za novinare održanoj u povodu Svjetskog dana stanovanja predsjednik zadarskog HNS-a Željko Predovan.

Predovan je ustvrdio kako nije istina da Grad Zadar nije imao u svom vlasništvu zemljište koje se moglo iskoristiti za poticanu stanogradnju.
- Obrazloženje da Grad Zadar nema zemljište ne stoji, jer Grad Zadar svako malo prodaje neko zemljište, ustvrdio je Predovan iznoseći i podatak prema kojem su od 2001. do 2007. u sustavu POS-a izgrađene ukupno 74 zgrade s 4.619 stanova, dok ih je 645 još u izgradnji.