ZADAR - Župan Ivo Grbić je najavio kako bi uskoro trebala biti dobivena građevinska dozvola za proširenje trafostanice koja će omogućiti potreban napon električnom energijom nove zgrade Kazališta lutaka čime će se steći uvjeti za izvršenje primopredaje tehničke opreme.

VD ravnatelja Kazališta lutaka Davor Grzunov je izvijestio Županijsko poglavarstvo kako su stečeni svi uvjeti za raspisivanje natječaja za izvođača radova na kazališnoj dvorani.

- Zaprimili smo kompletnu preostalu dokumentaciju s troškovnicima, svi projekti su gotovi, svi uvjeti za javno nadmetanje za radove u dvorani su napravljen. Dobili smo i bonus u vidu kompletne projektne dokumentacije za uređenje male dvorane, od akustike, elektrike, do scenske tehnologije i sve ostale opreme, tako da će mala dvorana biti uređena i prije nego što smo mislili, optimističan je Grzunov.

Projekt uređenja kazališne dvorane i bonus projekt uređenja male dvorane izradile su češka tvrtka "Gradior" i Radionica Marušić iz Zadra. Županija će prije raspisivanja međunarodnog natječaja za izvođača radova u dvorani provesti izbor najpovoljnije banke kod koje će tražiti kredit u iznosu od 7 milijuna kuna.