ZADAR - Dopusnica za otvaranje Studija sestrinstva još nije stigla, no na Sveučilištu u Zadru ne očekuju nikakve prepreke.

- Dobre vijesti stigle su s posljednje sjednice Nacionalnog vijeća za znanost, na kojoj, kako smo neslužbeno obaviješteni, nije bilo primjedbi na program studija, tako da sad predstoje završna kadrovska ekipiranja prije službenog dobivanja dopusnice za početak izvođenja programa, izvijestila je glasnogovornica Marijana Šešelja.

Najavila je kako će već na prvoj slijedećoj sjednici Senata, 15. listopada, biti donesena odluka o raspisivanju natječaja kako bi se prijemni ispiti i upisi mogli organizirati do kraja listopada. Studij sestrinstva otvorit će 40 mjesta, a kandidati će prijemni ispit polagati iz stručnih predmeta.

- Nastava će se organizirati u prostorijama Medicinske škole u popodnevnim satima, budući da se očekuje kako će velik broj prve generacije upisanih biti iz redova već zaposlenih medicinskih sestara koje će htjeti nastaviti svoje obrazovanje i tako se prilagoditi standardima europskog okruženja, navela je Šešelja.