Istraga o kornatskoj tragediji u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca sutra se nastavlja na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje bi šibenski istražni sudac Branko Ivić trebao saslušati šestoricu svjedoka, među kojima i pilota i kopilota vojnog helikoptera koji je vatrogasce iskrcao na otok Kornat.
 
Sudac Ivić Hini je potvrdio da je predviđeno saslušanje pilota i kopilota helikoptera, dvojice mehaničara tog helikoptera, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mladena Jurina te pilota putničkog zrakoplova Croatia Airlines koji je jedno vrijeme jedini bio u vezi s kanaderom koji je gasio požar na Kornatu.

Taj je kanader, prema do sada dostupnim informacija, u ključnom trenutku preusmjeren na požarište kod Vodica po nalogu Dražena Slavice, glavnoosumnjičenog za kornatsku tragediju i bivšeg glavnog vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije.

Pilota i kopilota kanadera istražni je sudac, uz još dvoje svjedoka, jučer saslušao u Zadru.

Ispitivanju svjedoka sutra će nazočiti i Slavičini branitelji Mladen Gajski i Miljenko Bukovac.

Sudac Ivić nedavno je izjavio kako bi istraga tragedije u kojoj su stradali vatrogasci i Tisnog, Vodica i Šibenika mogla biti završena do kraja listopada.

Neke obitelji poginulih vatrogasaca sumnjaju u službeno objašnjenje da je uzrok tragediji bio eruptivni požar, pa su angažirali i odvjetnika.

Oni sumnjaju da je upravo vojni helikopter skrivio nesreću jer je, navodno, iz njega iscurilo gorivo koje je zalilo nesretne vatrogasce. O tomu je javno više puta govorio i Joško Klarić, otac poginulog Dina Klarića, zapovjednika požarišta na Kornatu, koji se prema dosadašnjoj istrazi, uz osumnjičene Slavicu i Paška Petrinu, smatra odgovornim za pogibiju i stradavanje vatrogasaca.

Petrinu je krajem rujna Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku optužilo da je bacivši neugašeni opušak cigarete iz nehaja izazvao požar u uvali Vrulje na otoku Kornatu, gdje je radio kao zaposlenik Nacionalnog parka Kornati.

U požaru je poginulo 12 vatrogasaca, a trinaesti Frano Lučić još uvijek se bori za život u splitskoj bolnici.