ZADAR - Nešto poslije ponoći u dvorištu obiteljske kuće zadarskog odvjetnika Davora Buljana aktivirana je eksplozivna naprava čiji eksplozija je potresla Voštarnicu. U tom trenu u kući su se nalazili Buljanova supruga, njihovo troje djece, snaha i dvoje unučadi. Srećom nitko nije stradao, iako je ubrzo na mjesto događaja pristiglo vozilo Hitne pomoći, pozvano zbog pretrpljenog šoka Buljanove supruge.

Prema riječima očevidaca koji su se našli u na mjestu događaja nije napravljena veća materijalna šteta, no na fasadi obiteljske kuće mogla su se vidjeti oštećenja od krhotina bombe. Također, prije same eksplozije, navodno se čuo zvuk gorećeg fitilja, a očevici kažu kako se tada s mjesta događaja velikom brzinom udaljio jedan skuter.

Ispred kuće zadarskog odvjetnika ubrzo je došla i policija, a na očevidu koji je trajao do dva i pol sata ujutro primjećeni su i načelnik zadarske krim policije Antun Novoselović, zamjenik načelnika zadarske policije Ivan Gambiraža te načelnik OKC-a Bore Mršić.
Mjesto eksplozije su i nakon završetka očevida nastavile osiguravati policijske snage.

Bacanje eksplozivne naprave u dvorište njegove obiteljske kuće posljednji je u nizu napada na zadarskog odvjetnika Davora Buljana. Naime, svega prije nešto više od dva tjedna zapaljena su mu dva osobna automobila, a i sam Buljan fizički je napadnut ispred svoje konobe "Occupo diem" u Arbanasima prije mjesec dana.