SLUNJ - Predsjednik je tim riječima komentirao tvrdnje iz Kadijevićeve knjige prema kojima je 1990. i on sudjelovao u planu za svrgavanje Franje Tuđmana.Mesić je rekao kako se svi zločinci i okrivljenici imaju pravo braniti kako god hoće, ali da će Kadijević te tvrdnje morati obraniti i na sudu.

Dodao je kako će Hrvatska vrlo brzo tražiti njegovo izručenje.Kazao je i kako Kadijeviću želi puno sreće na sudu.U knjizi 'Kontraudar', u ruskom izdanju knjige 'Moj pogled na raspad Jugoslavije' , Veljko Kadijević, tadašnji ministar obrane SFRJ, tvrdi da su Mesić i nekadašnji predsjednik savezne vlade Marković planirali 1990. godine uz pomoć vojske svrgnuti tadašnje predsjednike Hrvatske i Srbije, Franju Tuđmana i Slobodana Miloševića.

'Mesić je htio preko tadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća Ante Markovića uvući mene i Armiju u svrgavanje Tuđmana, koji je, prema njegovom mišljenju, bio apsolutist, i na čelo Hrvatske postaviti sebe. Mislim da ne treba posebno objašnjavati, znajući aktivnosti JNA i moju poziciju, zašto je taj Markovićev pokušaj ostao bez rezultata', citira navod u Kadijevićevoj knjizi beogradska 'Politika'. Kadijević je knjigu predstavio u Moskvi.