OSIJEK - Na Županijskom sudu u Osijeku je počelo ponovljeno suđenje Antunu Gudelju, optuženomu za ubojstvo bivšega načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira, Gorana Zobundžije i Milana Kneževića u srpnju 1991.

Tereti se da je kao pripadnik pričuvnoga sastava MUP-a na cesti Osijek - Tenja iz automatske puške pucao na automobil u kojemu je bilo izaslanstvo za pregovore s pobunjenim Srbima u Tenji. Na početku glavne rasprave Gudeljeva obrana zatražila je obustavu kaznenoga postupka jer je prije na njega primijenjen Zakon o općem oprostu. Izvanraspravno vijeće odbilo je zahtjev jer je Ustavni sud poništio odluku Vrhovnoga suda.

Nakon čitanja optužnice Gudelj je izjavio da se ne osjeća krivim. Saslušana je i Jadranka Reihl-Kir, supruga ubijenoga Josipa Reihl-Kira. Ona je u svojemu iskazu spomenula kako je Kir bio pozvan na razgovor s Vladimirom Šeksom, koji, kako je rekla, nije odobravao Kirov način rada u Policijskoj upravi. Rekla je i da je iza prijetnji njezinu suprugu stajao Branimir Glavaš koji je tada bio najmoćniji čovjek u gradu.