ZADAR - Potpredsjednik DC-a Joško Morić primio je prošle nedjelju prijeteću sms poruku. Slučaj je prijavio policiji kojoj, kaže, vjeruje, što ne može reći i za Državno odvjetništvo.

- 27. rujna sam govorio o prljavom kapitalu koji su preplavili Zadar i Zadarsku županiju. Na mene se dan kasnije obrušio ministar Kalmeta, ali me je i tražila policija jer imaju nalog državnog odvjetništva da sa mnom razgovaraju, pojasnio je na konferenciji za novinare sam Morić i dodao da je razgovor na prijedlog policije dogovorio za ponedjeljak jer nije bio u Zadru kada je tražen.     

U međuvremenu je dobio sms poruku uvredljivog i prijetećeg sadržaja.
Pokušao je nazvati broj s kojeg je dobio poruku no uključila se VIP sekretarica.

-Kontekst sam upućuje na koga se može sumnjati. To je pokušaj da mi se pritiskom s jedne strane pozivima državnog odvjetništva, i s druge strane s prijetnjama smrću začepe usta i da me se spriječi u političkom djelovanju ali uzalud im trud, ništa od toga.

Joško Morić nije birao riječi obračajući se pošiljatelju poruke.
- Nepismenom prijetitelju ili prijetiteljima poručujem - u glavi i niže od pupka nemate ništa, vi ste kukavice a onima za čiji politički račun mi prijete otvoreno i javno kažem: političke i ljudske ste seronje!, kazao je Morić.
Morić se također zapitao slaže li se s njegovom tvrdnjom i ministar Božidar Kalmeta.