PARIZ - Porota zadužena za britansku istragu smrti princeze Diane i njezina pratioca Dodija al-Fayeda zaključila je istragu u Parizu u utorak posjetivši hotel Ritz, gdje je par večerao neposredno prije kobne nesreće prije deset godina.

Porota sastavljena od pet muškaraca i šest žena, te sudac Scott Baker, doputovali su u ponedjeljak u glavni grad Francuske. Dvaput su obišli mjesto nesreće u tunelu ispod mosta Alma gdje je Mercedes para udario velikom brzinom u stup, u noći s 30. na 31. kolovoza 1997.

U utorak se porota pozabavila posljednjim trenucima para u hotelu Ritz, u vlasništvu Dodijeva oca, Mohameda Al-Fayeda. Ondje su nadzorne kamere napravile posljednje snimke 42-godišnjeg Dodija i 36-godišnje Diane.

Porotnici su rekonstruirali put kojim se par kretao od sobe na prvom katu do diskretnog izlaza za poslugu na Ulici Cambon, odakle je par pokušao, bezuspješno, pobjeći paparazzima.

Porotnici su potom posjetili stan Dodija al-Fayeda, blizu Trijumfalnih vrata, na vrhu Elizejskih poljana, ispitujući različite prilaze. Sudska istraga o smrti Diane i njezina pratioca, otvorena 2. listopada na Visokom sudu u Londonu, mogla bi trajati do šest mjeseci.